FUNKCIONALNI RADIO SISTEMI

FUNKCIONALNI RADIO SISTEMI

Motorola digitalni i analogni radio sistemi

TeleGroup je distributer kompanije Motorola Solutions za Srbiju, BiH i Crnu Goru u oblasti dvosmernih radio sistema (analogne i digitalne radio stanice, bazne stanice). Ova rešenja su neizostavna tehnološka podrška savremenih komunikacija, često nezamenjiva kada su u pitanju “mission critical” operacije. Namenjena su kompanijama i organizacijama koje imaju potrebu da bilo kada i sa bilo kog mesta ostvare pouzdanu komunikaciju.
Motorola Solutions u svom portfoliju sadrži opremu za konvencionalne analogne radio sisteme (radio stanice, infrastruktura) namenjene funkcionalnim radio sistemima. Ovakvi sistemi se i dalje masovno koriste kod korisnika kao što su policija, vojska, Elektroprivreda, iako je trend u poslednjih 10 godina znatno promenjen u korist digitalnih radio sistema.

Danas se za potrebe javne bezbednosti sve više koristi TETRA, dok je za komercijalnu primenu Motorola Solutions razvila digitalnu platformu MOTOTRBO koja donosi mnogobrojne prednosti uz prihvatljivu cenu. Postojeći analogni program će do kraja 2014. godine biti zamenjen digitalnim sistemima (Digital Mobile Radio), koji obezbeđuju pouzdaniju i kvalitetniju komunikaciju krajnjim korisnicima, a u isto vreme podržavaju niz analognih funkcija što omogućava potpuno iskorišćenje postojećih analognih sistema. Za korisnike koji nisu u mogućnosti da migriraju na digitalnu platformu, Motorola Solutions kroz ćerku kompaniju Vertex Standard, nastavlja proizvodnju i isporuku analognih radio stanica visokog kvaliteta sa konkurentnom cenom.

TeleGroup je jedan od lidera na regionalnom ICT tržištu u oblasti funkcionalnih radio sistema i pouzdan je partner mnogobrojnih kompanija i institucija, koje imaju potrebu za visoko pouzdanim komunikacionim sistemima, kao što su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske, Ministarstvo pravde Republike Srbije, Ministarstvo finansija – Uprava Carina, Ministarstvo odbrane R. Srbije, Aerodrom Beograd/Podgorica, Železnice Srbije, Naftna industrija Srbije, TE Kostolac, TE Kolubara, Hidroelektrane na Trebišnjici, Termoelektrana Gacko, Komunalna policija Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Šabac, OSCE…

 

 

DOWNLOAD

MOTOTRBO je tehnologija koju je razvila kompanija Motorola Solutions i u potpunosti odgovara standardu DMR (Digital Mobile Radio) koji je razvijen od strane ETSI (European Telecommunications Standards Institute). U svetu je do danas prodato približno 2 miliona MOTOTRBO stanica.
Današnji analogni sistemi dvosmernih radio komunikacija još uvek su dominantni u svetu po rasprostranjenosti, ali imaju svojih ograničenja. Digitalna tehnologija nudi integraciju voice i data servisa i razne nove mogućnosti poput slanja tekstualnih poruka, integracije sa GPS tehnologijom, integracije sa fiksnom telefonskom mrežom i druge. Takođe, baterije digitalnih stanica traju do 40% duže, čistiji je prenos zvuka i omogućen je dvostruko veći broj korisnika po jednoj frekvencijskoj licenci. Imajući ovo u vidu, Motorola Solutions je svoju MOTOTRBO seriju osmislila tako da se tranzicija sa analogne na digitalnu tehnologiju može lako obaviti. Naime, MOTOTRBO stanice mogu raditi u analognom i digitalnom režimu. Ovo omogućava lakšu i postepenu tranziciju sa analognih na digitalne sisteme.

Uz MOTOTRBO stanice možete poručiti i Service from the Start opciju servisne garancije. Service from the Start pokriva i fizička oštećenja stanica, kao i druge napredne servisne opcije.


Izdvajamo sledeća rešenja:
Mototrbo ručne radio stanice
Mototrbo mobilne radio stanice
Mototrbo ATEX radio stanice
Mototrbo infrastruktura

DOWNLOAD

Iako polako zastarevaju, analogni radio sistemi su veoma zastupljeni u svetu. Motorola Solutions je dugogodišnji lider i inovator u ovoj oblasti. Od državnih službi, preko proizvodnih sistema do sektora usluga i logistike, svima je neophodna pouzdana komunikacija radi optimalnih izvršenja zadataka. Motorola Solutions dvosmerni radio sistemi upravo ovo omogućavaju.

Izdvajamo sledeća rešenja:
Analogne ručne radio stanice
Analogne mobilne radio stanice
Analogne ATEX radio stanice

DOWNLOAD

Terestrial Trunked Radio ili TETRA je standard koji je razvila agencija European Telecommunications Standard Institute (ETSI) 1995. godine. TETRA koristi TDMA sistem prenosa podataka i omogućava veze tipa “tačka-tačka” kao i veze tipa “tačka-više tačaka”. Mobilne stanice mogu funkcionisati u direktnom (DMO) ili trunked (TMO) režimu. Moguć je prenos tekstualnih poruka, kao i podataka. TETRA terminali mogu funkcionisati i u full-duplex režimu, poput mobilnih telefona. Moguća je i integracija sa PSTN mrežom.

Dimetra je tehnologija koju je razvila kompanija Motorola Solutions u skladu sa TETRA standardom. Dimetra će vam omogućiti sigurnu komunikaciju i prenos podataka. Podržava i niz aplikacija koje je razvila Motorola, kao i aplikacije koje možete sami razviti i instalirati. Postoji i lista servisa za koje se možete opredeliti.

TETRA Key Capabilities 

TETRA Services


Izdvajamo sledeća rešenja
Tetra ručne radio stanice
Tetra mobilne radio stanice
Tetra ATEX radio stanice
Tetra infrastruktura

 • Cambium Networks
 • Arris
 • polycom
 • motorola
 • cisco
 • Mitel
 • microsoft
 • ibm
 • check point
 • Blue Coat
 • nice
 • Noja Power
 • r and m