MOTOROLA REŠENJA ZA PROIZVODNI SEKTOR

Motorola MOTOTRBO
inteligentni radio sistem

Svi uređaji. Sve mreže. Svi timovi. Povezani kao nikada do sada.

Koji su benefiti primene Motorola komunikacionih rešenja u proizvodnji?

MOTOTRBO integrisana komunikaciona rešenja, uključujući aplikacije za procese kao što je Upravljanje radnim nalozima („Work Order Ticket Management”), omogućavaju korisnicima brz pristup potrebnim podacima bilo kada i bilo gde. Opcija dvosmerne komunikacije „push-to-talk” obezbeđuje trenutno povezivanje sa timom koji se nalazi u proizvodnom pogonu, fabrici i sa menadžerom koji je na udaljenoj lokaciji i nedostupan na mobilnom telefonu.

Proizvodni sektor ima potrebu za integrisanom komunikacionom platformom koja će im omogućiti da povećaju produktivnost, povećaju zaštitu radnika i značajno smanje vreme prekida u poslovanju. TeleGroup i Motorola Solutions su osmilili rešenje bazirano na komunikacionom sistemu u postrojenju koji nesmetano povezuje sve radnike i pospešuje automatsku razmenu informacija između uređaja i radnika.

 

Inteligentni radio sistemi omogućavaju praćenje proizvodnog procesa i proaktivno obaveštavanje ključnih zaposlenih o kvarovima i mogućim problemima u procesu proizvodnje, čime se smanjuje rizik i predupređuju problemi vezani za neplanirane prekide rada u procesu proizvodnje.

Integrisana komunikacija u fabričkim postrojenjima bazira se na Motorola MOTOTRBO digitalnoj dvosmernoj radio platformi. MOTOTRBO povezuje zaposlene i opremu kako bi proizvodnja u fabričkim postrojenjima bila učinkovitija, procesi automatizovani i što je najvažnije kako bi se upravljalo rizicima.

TeleGroup vam nudi jedinstvenu mogućnost da testirate najsavremenije Motorola radio stanice u realnim uslovima u trajanju od dve radne nedelje. Akcija traje od 15.03. – 15.06.2018.god.

Preuzmite izveštaj i saznajte na koji način Motorola rešenja olakšavaju komunikaciju u proizvodnji

Podignite komunikaciju svog tima na viši nivo – korišćenjem Motorola radio stanica uštedećete dragoceno vreme, povećati produktivnost i bezbednost svojih radnika.

Motorola – brend broj jedan u kritičnim komunikacijama

U bučnom okruženju kvalitetan i jasan zvuk kao i  pouzdanost signala mogu biti presudni u kriznim situacijama. Radnici moraju biti zaštićeni od dugog izlaganja buci, a istovremeno moraju jasno čuti kolegu sa druge strane, alarme i druga upozorenja. Motorola radio stanice su robusne i specijalno dizajnirane za rad u bučnim okruženjima bazirane na IMPRES tehnologiji, i obezbeđuju pouzdanu i efikasnu komunikaciju u zahtevnim okruženjima.

Dodatna zaštita radnika u zahtevnim okruženjima ostvaruje se praćenjem lokacije i kretanja radnika u svakom trenutku preko GPS/GLONASS satelitskih sistema u spoljnim uslovima i kroz specijalno dizajniranu Bluetooth tehnologiju za praćenje radio stanica unutar objekta. Precizno praćenje geo lokacije vrši se kroz aplikaciju za upravljanje i nadzor. Na ovaj način radnici u proizvodnim pogonima u svakom trenutku mogu pozvati u pomoć i dobiti pojačanje u kritičnim situacijama.

Efikasnost

 

Zaposleni su efikasniji kada mogu jednostavno komunicirati.

• Povezivanje sa ljudima i podacima u realnom vremenu

• Efikasno donošenje odluka

• Smanjuje se vreme prekida rada

 

„82% fabrika koje koriste pametnu proizvodnju povećalo je efikasnost.” – ASQ 2016 Manufacturing Outlook Survey, American Society for Quality, Dec 2016

Produktivnost

 

Proizvođači imaju potrebe da sa što manje ulaganja smanje vreme prekida rada i povećaju produktivnost.

• Brzo rešavanje problema

• Nema prekida u radu

• Skraćuje se vreme u procesu rada

 

„46% proizvodnih sistema tvrdi da komunikacija kroz digitalni radio može smanjiti vreme prekida rada od 10% do 20%.” – Motorola Solutions Manufacturing Survey 2015

 

Sigurnost

 

Motorola Inteligentni radio je pouzdan komunikacioni sistem koji smanjuje rizike od katastrofalnih nesreća koje se dešavaju u proizvodnim pogonima kao posledica neblagovremene i nejasne komunikacije.

• Kontrola rizika

• Opasnost se može ublažiti

• Smanjuje se vreme prekida rada

 

„86% osoba koje donose odluke u sektoru proizvodnje navode sigurnost radnika kao ključan faktor komunikacije u postrojenjima.” – Motorola Solutions, Istraživanje proizvodnje 2015.

Motorola radio stanice VS.
mobilni telefon

Motorola rešenja – povezanost podstiče produktivnost

KONTAKTIRAJTE NAS

Od našeg eksperta saznajte koji su modeli Motorola radio stanica dostupni za testiranje shodno vašim potrebama!

Srbija

Jovan Kladarić

+381 65 3081908

 

Bosna i Hercegovina

Manojlo Vujanović

+387 66 239 669

 

TeleGroup d.o.o. Beograd

Svetozara Miletića 9a, 11000 Beograd

T: +38111 3081 949 | F: +38111 3081 991

it@telegroup.rs | www.telegroup.rs