MOTOROLA REŠENJA ZA PROIZVODNI SEKTOR

Motorola MOTOTRBO
inteligentni radio sistem

Svi uređaji. Sve mreže. Svi timovi. Povezani kao nikada do sada.

TeleGroup vam nudi jedinstvenu mogućnost da testirate najsavremenije Motorola radio stanice u realnim uslovima u trajanju od dve radne nedelje. Akcija traje od 15.05. – 15.09.2017.god.

Proizvodni sektor ima potrebu za integrisanom komunikacionom platformom koja će im omogućiti da povećaju produktivnost, povećaju zaštitu radnika i značajno smanje vreme prekida u poslovanju. TeleGroup i Motorola Solutions su osmilili rešenje bazirano na komunikacionom sistemu u postrojenju koji nesmetano povezuje sve radnike i pospešuje automatsku razmenu informacija između uređaja i radnika.

 

Inteligentni radio sistemi omogućavaju praćenje proizvodnog procesa i proaktivno obaveštavanje ključnih zaposlenih o kvarovima i mogućim problemima u procesu proizvodnje, čime se smanjuje rizik i predupređuju problemi vezani za neplanirane prekide rada u procesu proizvodnje.

Integrisana komunikacija u fabričkim postrojenjima bazira se na Motorola MOTOTRBO digitalnoj dvosmernoj radio platformi. MOTOTRBO povezuje zaposlene i opremu kako bi proizvodnja u fabričkim postrojenjima bila učinkovitija, procesi automatizovani i što je najvažnije kako bi se upravljalo rizicima.

Koji su benefiti primene Motorola komunikacionih rešenja u proizvodnji?

MOTOTRBO integrisana komunikaciona rešenja, uključujući aplikacije za procese kao što je Upravljanje radnim nalozima („Work Order Ticket Management”), omogućavaju korisnicima brz pristup potrebnim podacima bilo kada i bilo gde. Opcija dvosmerne komunikacije „push-to-talk” obezbeđuje trenutno povezivanje sa timom koji se nalazi u proizvodnom pogonu, fabrici i sa menadžerom koji je na udaljenoj lokaciji i nedostupan na mobilnom telefonu.

Motorola – brend broj jedan u kritičnim komunikacijama

 

U bučnom okruženju kvalitetetan i jasan zvuk kao i  pouzdanost signala mogu biti presudni u kriznim situacijama. Radnici moraju biti zaštićeni od dugog izlaganja buci, a istovremeno moraju jasno čuti kolegu sa druge strane, alarme i druga upozorenja. Motorola radio stanice su robusne i specijalno dizajnirane za rad u bučnim okruženjima bazirane na IMPRES tehnologiji, i obezbeđuju pouzdanu i efikasnu komunikaciju u zahtevnim okruženjima.

 

Dodatna zaštita radnika u zahtevnim okruženjima ostvaruje se praćenjem lokacije i kretanja radnika u svakom trenutku preko GPS/GLONASS satelitskih sistema u spoljnim uslovima i kroz specijalno dizajniranu Bluetooth tehnologiju za praćenje radio stanica unutar objekta. Precizno praćenje geo lokacije vrši se kroz aplikaciju za upravljanje i nadzor. Na ovaj način radnici u proizvodnim pogonima u svakom trenutku mogu pozvati u pomoć i dobiti pojačanje u kritičnim situacijama.

Efikasnost

 

Zaposleni su efikasniji kada mogu jednostavno komunicirati.

• Povezivanje sa ljudima i podacima u realnom vremenu

• Efikasno donošenje odluka

• Smanjuje se vreme prekida rada

 

„82% fabrika koje koriste pametnu proizvodnju povećalo je efikasnost.” ASQ 2016 Manufacturing Outlook Survey, American Society for Quality, Dec 2016

Produktivnost

 

Proizvođači imaju potrebe da sa što manje ulaganja smanje vreme prekida rada i povećaju produktivnost.

• Brzo rešavanje problema

• Nema prekida u radu

• Skraćuje se vreme u procesu rada

 

„46% proizvodnih sistema tvrdi da komunikacija kroz digitalni radio može smanjiti vreme prekida rada od 10% do 20%.”2015 Motorola Solutions Manufacturing Survey

Sigurnost

 

Motorola Inteligentni radio je pouzdan komunikacioni sistem koji smanjuje rizike od katastrofalnih nesreća koje se dešavaju u proizvodnim pogonima kao posledica neblegovremene i nejasne komunikacije.

• Kontrola rizika

• Opasnost se može ublažiti.

• Smanjuje se vreme prekida rada

 

„86% osoba koje donose odluke u sektoru proizvodnje navode sigurnost radnika kao ključan faktor komunikacije u postrojenjima.” Motorola Solutions, Istraživanje proizvodnje 2015.

Pogledajte video

Motorola radio stanice VS. mobilni telefon

 

 

PREUZMI BROŠURE   >

Brošura 1 – Efikasnost u proizvodnji
Brošura 2 – Motorola rešenja za proizvodnu industriju

KONTAKTIRAJTE NAS

Od našeg eksperta saznajte koji su modeli Motorola radio stanica dostupni za testiranje shodno vašim potrebama!

Branko Angebrant

+381 65 3081908

branko.angebrant@telegroup.rs

 

TeleGroup d.o.o. Beograd

Svetozara Miletića 9a, 11000 Beograd

T: +38111 3081 949 | F: +38111 3081 991

it@telegroup.rs | www.telegroup.rs